Команди та підприємства

Керування учасниками та ролями

Запрошуйте людей до свого Livespace, призначайте їм ролі, об’єднуйте в команди та видаляйте учасників, не втрачаючи їхньої роботи.

Перегляд у Markdown

Власники й адміністратори керують складом учасників Livespace в Налаштуваннях › Учасники. Кожен запрошений займає одне місце й має одну роль, яка визначає його можливості.

Запрошення учасників

  1. Відкрийте Налаштування й виберіть Учасники.
  2. У розділі Запросити електронною поштою введіть електронну адресу людини, а потім виберіть Запросити.

Dvina надсилає запрошення електронною поштою. Якщо людина вже користується Dvina, вона також отримує сповіщення в застосунку. Поки вона не приєднається, у списку відображається статус Запрошено й дата завершення дії запрошення.

Нові учасники приєднуються з роллю Учасник. Ви можете змінити їхню роль після приєднання.

Щоб відкликати запрошення, відкрийте його меню, виберіть Скасувати запрошення… і підтвердьте дію. Після цього людина більше не зможе приєднатися за цим запрошенням.

Порада

На тарифі Enterprise люди також можуть приєднуватися через вашого постачальника ідентифікації за допомогою єдиного входу або SCIM. Див. Єдиний вхід і підготовка облікових записів.

Приєднання до Livespace

Коли людина відкриває посилання в запрошенні, Dvina додає її до Livespace і показує повідомлення Ви приєдналися та його назву.

  • Запрошення діє лише для електронної адреси, на яку його надіслано. Якщо людина ввійшла в інший обліковий запис, Dvina пропонує їй увійти з цією адресою.
  • Запрошення більше не діє, якщо термін його дії минув, його скасували або вже прийняли. Надішліть нове.

Людина може бути учасником кількох Livespace і перемикатися між ними в Налаштуваннях › Обліковий запис або з Dock.

Ролі

Роль Можливості
Власник Усі можливості адміністратора та керування власниками
Адміністратор Керування всім
Адміністратор оплати Використання Livespace та керування його тарифом і оплатою
Учасник Доступ до загальнодоступних елементів і створення нових

Роль Адміністратор оплати доступна на тарифі Enterprise.

Щоб змінити роль учасника, виберіть його поточну роль поруч з іменем, а потім виберіть нову.

  • Лише власник може призначити іншого учасника власником або змінити роль власника.
  • Ви не можете змінити власну роль.

Той, хто створює Livespace, стає його власником.

Команди

Команди дають змогу ділитися одразу з усією групою. Адміністратори створюють команди й вибирають їхніх учасників.

  1. У Налаштуваннях › Люди виберіть Команди.
  2. Виберіть Нова команда й введіть Назву команди.
  3. Відкрийте команду, виберіть Додати людей, а потім виберіть її учасників.

Якщо вилучити людину з команди, вона залишиться в Livespace. Якщо видалити команду, її учасники втратять спільний доступ до її елементів, але залишаться в Livespace.

Місця

Якщо ваш тариф передбачає облік місць, у розділі Місця показано, скільки з них використано, наприклад: використано 12 із 15. Запрошення, які ще не прийнято, також займають місця.

  • Коли всі місця зайняті, ви не зможете запрошувати інших людей, доки не виберете Додати місця. Відкриється розділ Тариф і використання.
  • Якщо хтось спробує приєднатися до Livespace, де немає вільних місць, Dvina попросить цю людину звернутися до адміністратора, щоб він додав місце.

Вилучення учасника

  1. У Налаштуваннях › Люди відкрийте меню ролі потрібної людини й виберіть Вилучити з Livespace….
  2. У полі Передати вміст учасника виберіть, хто отримає аналітичні висновки, звіти й бази даних, які ця людина створила для команди. Нічого не буде видалено.
  3. Виберіть Вилучити.

Ця людина втратить доступ до Livespace. Щоб завершити її сеанс без вилучення, виберіть Пристрої з активним сеансом у тому самому меню.

Корисно знати

  • На тарифі Enterprise ви можете задавати учасникам атрибути, наприклад регіон або відділ, у розділі Атрибути учасників. За допомогою правил доступу до таблиці можна показувати кожній людині лише ті рядки, які відповідають її атрибутам.
  • Якщо ви належите до кількох Livespace, ви можете вийти з одного з них у Налаштуваннях › Обліковий запис. Після вашого виходу він залишиться доступним для всіх інших.