Team och företag

Hantera medlemmar och roller

Bjud in personer till ditt Livespace, ge var och en en roll, dela in dem i team och ta bort personer utan att deras arbete går förlorat.

Visa som Markdown

Ägare och administratörer hanterar vilka som ingår i ett Livespace i Inställningar › Personer. Alla du bjuder in tar upp en användarplats, och varje person har en roll som avgör vad de kan göra.

Bjud in personer

  1. Öppna Inställningar och välj Personer.
  2. Ange personens e-postadress under Bjud in via e-post och välj sedan Bjud in.

Dvina skickar en inbjudan via e-post. Om personen redan använder Dvina får de även ett meddelande i appen. Tills de går med visas de i listan som Inbjuden, tillsammans med datumet då inbjudan löper ut.

Nya personer går med som Medlem. Du kan ändra deras roll när de har gått med.

Om du vill återkalla en inbjudan öppnar du dess meny, väljer Återkalla inbjudan… och bekräftar. Personen kan då inte längre använda den för att gå med.

Tips

Med Enterprise kan personer också gå med via din identitetsleverantör, med enkel inloggning eller SCIM. Se Enkel inloggning och provisionering.

Gå med i ett Livespace

När någon öppnar länken i sin inbjudan lägger Dvina till personen i Livespace och visar Du gick med och dess namn.

  • Inbjudan fungerar bara för den e-postadress som den skickades till. Om personen är inloggad med ett annat konto ber Dvina dem att logga in med den adressen.
  • En inbjudan som har löpt ut, återkallats eller redan accepterats fungerar inte längre. Skicka en ny.

En person kan tillhöra flera Livespace och växla mellan dem i Inställningar › Konto eller från Dock.

Roller

Roll Vad de kan göra
Ägare Allt en administratör kan göra, samt hantera ägare
Administratör Hantera allt
Faktureringsadministratör Använda Livespace och hantera dess abonnemang och betalning
Medlem Få åtkomst till offentliga objekt och skapa nya

Faktureringsadministratör är tillgänglig med Enterprise.

Om du vill ändra någons roll väljer du den nuvarande rollen bredvid personens namn och väljer sedan den nya.

  • Bara en ägare kan göra någon till ägare eller ändra en ägares roll.
  • Du kan inte ändra din egen roll.

Den som skapar ett Livespace blir dess ägare.

Team

Med team kan du dela med en hel grupp på en gång. Administratörer skapar team och väljer vilka som ska ingå i dem.

  1. Gå till Inställningar › Personer och välj Team.
  2. Välj Nytt team och ange ett Teamnamn.
  3. Öppna teamet, välj Lägg till personer och välj sedan vilka som ska ingå.

Om du tar bort någon från ett team finns personen kvar i Livespace. Om du tar bort ett team slutar dess objekt att delas med teamets medlemmar. Personerna finns kvar i Livespace.

Platser

Om din plan räknar platser visar Platser hur många som används, till exempel 12 av 15. Även obesvarade inbjudningar tar upp platser.

  • När alla platser är upptagna kan du inte bjuda in fler personer förrän du väljer Lägg till platser. Då öppnas Plan och användning.
  • Om någon försöker gå med i ett Livespace där inga platser finns kvar ber Dvina personen att be en administratör lägga till en plats.

Ta bort en medlem

  1. Gå till Inställningar › Personer, öppna personens rollmeny och välj Ta bort från Livespace….
  2. Under Överlämna personens innehåll till väljer du vem som ska få de insikter, rapporter och databaser som personen har skapat för teamet. Inget raderas.
  3. Välj Ta bort.

Personen förlorar åtkomsten till Livespace. Om du vill logga ut någon utan att ta bort personen väljer du Inloggade enheter i samma meny.

Bra att veta

  • Med Enterprise kan du tilldela medlemmar attribut, till exempel region eller avdelning, under Medlemsattribut. En tabells åtkomstregler kan göra att varje person bara ser de rader som matchar personens attribut.
  • Om du tillhör fler än ett Livespace kan du lämna ett av dem under Inställningar › Konto. Det finns kvar för alla andra när du lämnar det.