Конектори

Gmail и Google Calendar

Повежите Gmail и Google Calendar да би Dvina могла да чита вашу пошту и распоред, припрема одговоре и планове и предузима радње само уз ваше одобрење.

Прикажи као Markdown

Повежите Gmail и Google Calendar да би Dvina могла да ради на основу ваше стварне поште и распореда. Dvina може да одговара на питања о вашој пошти и састанцима, уочи промене и припреми следеће кораке.

Шта Dvina може да ради

Уз Gmail

  • Проналази и чита вашу е-пошту и историју преписки и одговара на питања о њима.
  • Сажима пристиглу пошту, на пример на захтев „Сажми данашњу пошту у Gmail-у“ или „Шта захтева моју пажњу у Gmail-у?“
  • Припрема нацрте одговора које можете да прегледате.
  • Шаље е-пошту након вашег одобрења.
  • Обавештава вас када је нова порука важна, једном кратком картицом уместо гомилом обавештења.

Када у своју Библиотеку додате сачувану е-поруку као .eml или .msg датотеку, сваки њен прилог, попут PDF-а или табеле, постаје засебан документ у истој фасцикли. Dvina их чита као и сваку датотеку коју додате, па можете да их пронађете и постављате питања о њима. Слике унутар е-поруке, попут логотипа у потпису, не укључују се.

Уз Google Calendar

  • Чита ваше догађаје и доступне термине и одговара на питања попут „Када је мој следећи позив са Sarah?“
  • Помаже вам да планирате састанке и одржавате распоред уредним.
  • Додаје или мења догађаје након вашег одобрења.
  • Обавештава вас када се догађај ажурира.

Пошто Dvina има заједнички увид у вашу пошту, календар и ћаскања, може да их повеже. На пример, може да повеже нешто што сте рекли у ћаскању, е-поруку која је управо стигла и састанак у вашем календару и да припреми следећи корак пре састанка.

Дозволе

Dvina чита Gmail и Google Calendar без тражења одобрења како би могла да одговара на питања и припрема посао. За сваку радњу која нешто мења чека ваше одобрење:

  • Читање: Претраживање и читање ваше е-поште, преписки и догађаја обавља се без тражења одобрења.
  • Измене: При креирању или мењању нечега, попут нацрта или догађаја, прво се приказује картица за одобрење. Бирате Дозволи или Одбиј.
  • Слање и брисање: За слање е-поште некоме и трајно брисање одобрење се тражи сваки пут. То је наведено на картици, на пример Шаље, пита сваки пут, а опција Увек дозволи није доступна.

Ако сте повезали више Google налога, картица за одобрење показује који налог Dvina користи, на пример Са: и налог.

Важно

Ништа се не шаље другој особи нити се трајно брише док не изаберете Дозволи.

Како да повежете апликације

  1. Отворите Подешавања и изаберите Апликације.
  2. Изаберите Прегледај апликације…, па пронађите Gmail или Google Calendar.
  3. Изаберите Повежи.
  4. Пријавите се на свој Google налог и дозволите приступ.
  5. Када Dvina потврди да је апликација повезана, поступак је завршен. Поновите поступак за другу апликацију.

Обе апликације можете да повежете и током почетног подешавања, у кораку Апликације.

Да бисте додали други Google налог, на пример пословни, идите на Подешавања › Апликације, изаберите апликацију, па Додај налог…. Користите Преименуј да бисте сваком налогу дали име, а Постави као подразумевани да бисте изабрали налог који Dvina прво користи.

Савет

Да бисте изабрали о којим променама вас Dvina обавештава, отворите страницу апликације у одељку Апликације и изаберите Обавештења. Да Dvina више не би пратила шта се дешава у апликацији, на истој страници искључите Dvina прати шта се дешава у Gmail-у.

Приватност

  • Оно што повежете никада се не користи за обуку AI модела.
  • Читају се само подаци потребни за ваш захтев.
  • Лични подаци, попут бројева картица и адреса, маскирају се пре него што их AI види.
  • Ваши подаци су шифровани током преноса.

Прекид везе

  1. Отворите Апликације у својој Библиотеци и изаберите Gmail или Google Calendar.
  2. Изаберите Прекини везу са Gmail или Прекини везу са Google Calendar, па изаберите Прекини везу да бисте потврдили.

Dvina престаје да чита податке из те апликације. Подаци које је већ преузела остају, а апликацију можете поново повезати у било ком тренутку. Да бисте прекинули везу са једним Google налогом, а задржали остале, идите у Подешавања › Апликације, изаберите апликацију, па у менију тог налога изаберите Прекини везу.