Poveznici

Gmail i Google Calendar

Povežite Gmail i Google Calendar kako bi Dvina mogla čitati vašu poštu i raspored, pripremati odgovore i planove te djelovati samo uz vaše odobrenje.

Prikaži kao Markdown

Povežite Gmail i Google Calendar kako bi Dvina mogla raditi na osnovu vaše stvarne pristigle pošte i rasporeda. Dvina može odgovarati na pitanja o vašoj pošti i sastancima, primjećivati promjene i pripremati naredne korake.

Šta Dvina može raditi

Uz Gmail

  • Pronalaziti i čitati vašu e-poštu i historiju prepiske te odgovarati na pitanja o njima.
  • Sažimati pristiglu poštu, na primjer na zahtjev "Sažmi današnju poštu u Gmail" ili "Šta u Gmail zahtijeva moju pažnju?"
  • Pripremati nacrte odgovora koje možete pregledati.
  • Slati e-poštu nakon što je odobrite.
  • Obavještavati vas kada je nova poruka važna, uz jednu kratku karticu umjesto gomile obavijesti.

Kada u svoju biblioteku dodate sačuvanu poruku e-pošte kao .eml ili .msg datoteku, svaki njen prilog, poput PDF-a ili proračunske tablice, postaje zaseban dokument u istoj mapi. Dvina ih čita kao i svaku datoteku koju dodate, pa ih možete pronaći i postavljati pitanja o njima. Slike unutar poruke, poput logotipa u potpisu, izostavljaju se.

Uz Google Calendar

  • Čitati vaše događaje i slobodne termine te odgovarati na pitanja poput "Kada je moj sljedeći poziv sa Sarah?"
  • Pomagati vam da planirate sastanke i održavate raspored urednim.
  • Dodavati ili mijenjati događaje nakon što to odobrite.
  • Obavještavati vas kada se događaj ažurira.

Budući da Dvina ima zajednički uvid u vašu poštu, kalendar i razgovore, može ih povezati. Naprimjer, može povezati nešto što ste rekli u razgovoru, upravo pristiglu poruku e-pošte i sastanak u vašem kalendaru te pripremiti sljedeći korak prije sastanka.

Dozvole

Dvina slobodno čita Gmail i Google Calendar kako bi mogla odgovarati i pripremati posao. Sve što nešto mijenja čeka vaše odobrenje:

  • Čitanje: Pretraživanje i čitanje vaše e-pošte, prepiske i događaja odvija se bez traženja odobrenja.
  • Pisanje: Pri kreiranju ili mijenjanju nečega, poput nacrta ili događaja, prvo se prikazuje kartica za odobrenje. Birate Dozvoli ili Odbij.
  • Slanje i brisanje: Slanje e-pošte nekome i trajno brisanje svaki put zahtijevaju odobrenje. To je naznačeno na njihovoj kartici, naprimjer Šalje, pita svaki put, i opcija Uvijek dozvoli nije ponuđena.

Ako ste povezali više Google računa, kartica za odobrenje prikazuje koji račun Dvina koristi, naprimjer Od: i račun.

Važno

Ništa se ne šalje drugoj osobi niti trajno briše dok ne odaberete Dozvoli.

Kako povezati

  1. Otvorite Postavke i odaberite Aplikacije.
  2. Odaberite Pregledaj aplikacije…, a zatim pronađite Gmail ili Google Calendar.
  3. Odaberite Poveži.
  4. Prijavite se svojim Google računom i dozvolite pristup.
  5. Kada Dvina potvrdi da je aplikacija povezana, završili ste. Ponovite postupak za drugu aplikaciju.

Obje aplikacije možete povezati i tokom početnog postavljanja, u koraku Aplikacije.

Da biste dodali drugi Google račun, naprimjer poslovni, otvorite Postavke › Aplikacije, odaberite aplikaciju, a zatim Dodaj račun…. Pomoću opcije Preimenuj dajte naziv svakom računu, a pomoću opcije Postavi kao zadani odaberite onaj koji Dvina prvo koristi.

Savjet

Da biste odabrali o kojim vas promjenama Dvina obavještava, otvorite stranicu aplikacije u odjeljku Aplikacije i odaberite Obavijesti. Da Dvina prestane primjećivati šta se dešava u aplikaciji, na istoj stranici isključite Dvina primjećuje šta se dešava u Gmailu.

Privatnost

  • Ono što povežete nikada se ne koristi za treniranje AI modela.
  • Čita se samo ono što je potrebno za vaš zahtjev.
  • Lični podaci, poput brojeva kartica i adresa, maskiraju se prije nego što ih AI vidi.
  • Vaši podaci su šifrirani tokom prijenosa.

Prekid veze

  1. Otvorite Aplikacije u svojoj biblioteci i odaberite Gmail ili Google Calendar.
  2. Odaberite Prekini vezu s Gmailom ili Prekini vezu s Google Calendarom, a zatim odaberite Prekini vezu za potvrdu.

Dvina prestaje čitati podatke iz te aplikacije. Ono što je već preuzeto ostaje, a aplikaciju možete ponovo povezati u bilo kojem trenutku. Da biste prekinuli vezu s jednim Google računom i zadržali ostale, idite na Postavke › Aplikacije, odaberite aplikaciju, a zatim u meniju tog računa odaberite Prekini vezu.